Havnetunnel og en ny Ring 5 vil skabe mere trafik, mener trafikforskere. På den anden side vil det løse trafikkaoset i den indre by. Der skal satses mere på den kollektive trafik. Men i dag samarbejde trafikselskaberne ikke, tværtimod konkurrerer de imod hinanden. Pendlerne har det hårdt, togene kører stadig ikke til tiden. Trængselsafgifter koster hvert år hovedstaden 11 milliarder kroner. Det er på tide, at lave en samlet trafikplan i stedet for lappeløsninger som lukning af Nørrebrogade.
Biler er uønskede
Det skal være forbudt at køre i bil i den gamle middelalderby fra klokken 22 til klokken 4 af hensyn til bandekrigen. Det vil selvfølgelig lette politiets arbejde men kommer til at genere ret mange københavnere.
Parkeringsmulighederne samt lukning af Nørrebrogade gør ikke situationen bedre. De fleste håndværkere har brug for deres køretøjer.
Miljø og erhvervslivet
Selvfølgelig skal vi skabe et bedre miljø for beboerne i København. Men ofte sker beslutningerne hen over hovedet på erhvervslivet. Jeg håber, at samarbejdet bliver bedre i fremtiden. Således har SF allerede nu besluttet at alle broveje skal lukkes for biler.
Som taxavognmand ved jeg, at det er et mareridt at køre i København, fordi byen mangler en ordentlig infrastruktur, når det angår trafikken.
Dårlig trafikmoral
Jeg observerer daglig dårlig moral på kørebanen og cykelstierne. Forståelsen mellem cyklister og bilister er ikke god. Mange konfrontationer opstår hele tiden. Også forståelsen mellem cyklister og buspassagerer er mangelfuld. Mange kender ikke reglerne. Mon ikke der kan afsættes midler til en oplysningskampagne. Hvad må jeg og hvad må jeg ikke?
Skal man betale for at køre i kommende Havnetunnel?
En havetunnel ned langs Københavns havneløb, samt en ny motorring vest for hovedstaden er regeringens nye udspil, for at aflaste trafikken i det indre København. Minister Lars Barfod har givet udtryk for at det skulle koste 20 kroner for at benytte tunellen. Men politisk ordfører for Socialdemokraterne i Hovedstaden, Anne Vang synes, at dette er en dårlig ide.
- Det giver ingen menig at tage penge, hvor man gerne vil have trafikanterne til at køre.
I planerne fra Lars Barfod indgår også en letbane fra fra Lyngby til Ishøj.
DSB er forsinket
Når et tog er forsinket i et vist antal minutter, træder rejsegarantiforsikringen i kraft. Men også udbetalingen er forsinket. Helt op til fem uger, skal pendlerne regne med.
Forsinkelserne skyldes mangel på materiel, materialet er for gammelt, eller der er mangel på personale, for dårlige skinner, signalfejl, sporearbejde og andet. Ja selv kondensvand i Øresundstunnelen kan være årsag til forsinkelser.
Rejsetiden skulle gerne falde i stedet for at stige. Men gennem de fem måneder var IC3 – tog forsinket. Problemet var nye motorer. Men dette fik passagerne aldrig at vide.
Når man vil have flytte transporten fra vejene må disse forhold nødvendigvis være i orden. DSB har et mål, og det er at 92,5 pct. af togene kører til tiden.
På et tidspunkt lå dette mål på 70 pct.
Særlig på Kystbanen er der problemer. Men nu har man stillet et reservetog til rådighed, såfremt toget fra Malmø er mere end 20 minutter forsinket.
Flere med den kollektive trafik
Den kollektive trafik er steget for første gang i seks år. 6,2 millioner flere rejser med bus og tog er der blevet til i 2008 sammenlignet med 2007.
Biltrafikken er modsat det som politikerne har sagt, faldet med 0,6 pct. Antallet af rejser med Metroen og S – tog er steget markant.
Men det er jo himmelråbende at trafikselskaberne indbyrdes kæmper om passagererne. Det burde da være mere rationelt at samarbejde.
På femte år strides de om fordeling af indtægterne ved billetsalg. En øget koordinering og bedre samarbejde burde give endnu flere kunder. Desuden burde informationen koordineres.
Hvad sker der med Assitens Kirkegården?
Den nye Metro Cityring giver problemer ved Assitens Kirkegård. En fredet graverbolig står i vejen for indretning af en ny station . Metroselskabet har søgt om at flytte denne bolig. Kulturarvstyrelsen har givet tilladelse til, at der etableres ind – og udkørsel gennem et hul i den fredede kirkegårdsmur på Nørrebrogade. En stor debat er foregået omkring gravfreden på kirkegården.
Desværre har det ikke været muligt at checke Lokaludvalgets holdning til de nye tiltag. Beslutningsprotokollerne er ikke mere tilgængelig på Lokaludvalgets hjemmeside.
Men som medlem af lokaludvalget kan jeg fortælle, at vi har gjort meget for at sikre den flotte kirkegård.
Fremtiden på Nørrebro
Jeg må erkende, at jeg deler erhvervslivets frygt for trafikkens afvikling på Nørrebro i fremtiden, når Metro – byggeriet står på. En masse lastbiler vil dominere trafikken.
Forskere advarer
En Gallup – undersøgelse viser, at befolkningen tager godt imod en betalingsring rundt om hovedstaden. Det er de ældre, der er mest negative. S og SF har i deres nye skatteudspil inkluderet betalingsringen.
Forskere advarer om, at en havnetunnel og en ny motorring vil øge bilismen. Forskere er af den mening, at jo mere asfalt der er til rådighed, des mere trafik vil dette give. Man mener herfra, at investering i den kollektive trafik give meget mere.
Trængselsafgifter koster 11 milliarder kr. - om året
En ny Ring 5 vil koste omkring 9 milliarder kroner. Forskere mener, at dette er alt for dyrt. Men det man glemmer er, at trængselsproblemer i trafikken koster 11 milliarder kroner – om året.
Men ak et nyt analysearbejde, der tager to år skal nu kortlægge problemet. Infrastrukturkommissionen afleverede ellers for kort tid siden en rapport.
Distribution bliver forsinket
En del politikere vil nu forbyde at lastbiler at overhale hinanden. Denne beslutning tager man uden at inddrage branchen. Det betyder at distributionen bliver forsinket. Grunden er, at mange lastbiler kører ”elefantvæddeløb”.
Filtre skal betales af erhvervslivet
Nye lovgivning skal sikre at varebiler i hovedstaden skal sikres med filtre, til gavn for miljøet. Men det bliver erhvervslivet selv, der skal bekoste denne omgang. Så mon ikke Fru Hansen i fremtiden vil se en dyrere regning, når hun skal have installeret en ny vaskemaskine i lejligheden.