home sitemap kontakt
home
biografi
program
nyheder
kontakt
Bookmark and Share

Rigspolitichefen har en plan

Berlingske Tidende - Mar. 24, 2009



To Berlingske-journalister og publicistklubben rettede i går aftes skarpladt kritik direkte mod rigspolitichefen.

»Kommer politiet, når borgerne ringer,« lyder det første skud fra Morten Frich, der tirsdag aften sidder over for rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

»Det afgørende er selvfølgelig, hvad borgerne ringer om. Men vi skal tage alle henvendelser seriøst, og det bliver servicecentrene og de administrative medarbejdere, vi er ved at ansætte, gode til,« svarer han.

»Men kommer politiet så, når borgerne ringer,« prøver Morten Frich igen.

»Ja, politiet kommer, når politiet skal komme,« fastslår rigspolitichefen og læner sig lidt frem i stolen.

Den Danske Publicistklub har lokket rigspolitichefen i skudlinjen og journalisterne Morten Frich og Morten Crone ind i løvens hule, Rigspolitichefens kontor. Anledningen er, at politiet efter politireformens indførelse blev udsat for skarpladt kritik. Og midt i kugleregnen ramte tre journalister og en fotograf fra Berlingske Tidende bullseye, da de borede i sagen om Pia Rønnei og stillede borgerne det enkle spørgsmål, som Morten Frich nu også har stillet rigspolitichefen. To gange.

Nordjysk telefonmodel

Om Rigspolitichefen er glad for spørgsmålet er svært at aflæse i hans smalle ansigt, men netop det spørgsmål er sandsynligvis en af grundene til, han i aften sidder foran de cirka 50 tilhørere. I et forsøg på at imødegå kritikken af de utallige politisvigt valgte justitsministeren nemlig at udskifte rigspolitichefen.

Ifølge den ny rigspolitichef har politiets største akilleshæl været telefonbetjeningen, og den skal der nu rettes op på efter nordjysk model, hvor betjente blandt andet er blevet udstyret med mobiltelefoner, så borgerne kan stilles direkte igennem og lægge en besked, hvis der ikke bliver svaret. Oprettelsen af centrale servicecentre og såkaldte servicedeklarationer til borgerne er også en del af rigspolitichefens plan. Men hvor hans forgænger fik et ultimatum fra justitsministeren om, at servicecentre og -deklarationer skulle være en realitet til Skt. Hans, trækker Jens Henrik Højbjerg på tidshorisonten.

»Planen er, at Københavns Politi skal være på plads i slutningen af året, mens de andre kredse skal køre i løbet af sommeren. Men hvis man sætter en bestemt dato, risikerer man at stresse systemet,« siger han fast. Men da navnebrødrene konfronterer ham, hvor dårlig telefonbetjeningen for tiden er i hovedstaden, bliver han stille.

På en lydoptagelse fortæller Mjølnerparkens beboerformand, Muhammed Aslams, hvordan hans oplysninger om skuddrabet på en 25-årig iraker i Mjølnerparken druknede i alt for mange omstillinger og optagettoner.

Vigtige initiativer

Politidirektør Hanne Bech Hansen har undskyldt over for Muhammed Aslam, afslutter Morten Crone.

»Det mangler bare. Det er uprofessionelt hele vejen igennem. Hvis borgerne har oplysninger i en vigtig sag, så skal de også komme igennem til den rigtig medarbejder. Derfor er det også godt, der nu bliver taget initiativer, så det ikke kan ske, når servicecentrene er på plads,« siger Jens Henrik Højbjerg.

Ude foran på Polititorvet, i mylderet af parkerede politibiler, tvivler mange af tilhørerne stadig på, at politiet kommer, når de ringer. Men de afventer med spænding resultaterne af rigspolitichefens plan.



Find artiklen hér: Berlingske Tidende





 
Copyright 2009 © Muhammad Aslam Home | Program | Nyheder | Downloads | Galleri | Kontakt    Læs nyt på Urdu Læs nyt på Somalisk Læs nyt på Arabisk